Ahlak anlayışı toplumdan topluma değişen bir kavram.Sizin için ahlak sınırlarını aşmayan bir durum bir başkası için ahlaksızlık olabilir.Bugün tarihli radikal gazetesinde Türker Alkan'ın bu ayrımı çarpıcı şekilde ortaya koyan yazısından bir alıntıyı ekliyorum;
"...Ortadoğu’daki ülkelerin hepsi de bize Suriye gibi olumlu bakmıyor yazık ki. Arap ülkelerinin pek çoğu Türkiye’de çevrilen televizyon dizilerinden şikâyetçi. Arapların büyük çoğunluğunun beğendiği bu dizilerin ahlaksızlık yaydığını düşünüyorlar. Gariptir, bizde de aynı eleştiriyi Amerikan dizilerine yöneltenlerin sayısı hiç de az değildir. Demek ki biz ahlaksızlığı Amerika’dan alıp Araplara ihraç ediyoruz!
Ama bu tartışılabilecek bir genellemedir sanırım. Neyin ‘ahlaklı’ veya ‘ahlaksız’ olduğu Amerika’da, Türkiye’de ve Arabistan’da farklılık göstermekle kalmıyor, ahlakın tanımı her ülkedeki toplumsal sınıfa ve bölgeye göre de değişiyor.
Örneğin Suudi Arabistan’da sekiz yaşında bir kız 58 yaşında bir adamla evlendirilmiş. Annesiyle birlikte yaşayan kız, evlendirildiğinin bile farkında değil. Anne, evliliğin iptali için mahkemeye başvuruyor. Mahkeme, kızın yaşının çok küçük olduğunu, ancak reşit olduğu zaman boşanma davası açabileceğini ileri sürerek boşanmayı reddediyor! Kız evlenirken reşit olup olmadığının önemi yok, boşanırken var!"(Türker Alkan Radikal 23.12.2008)